zondag 1 april 2012

Opvolger voor stadsdichter Reinier de Rooie gezocht


Hengelo in woord en beeld!


De termijn van de tweede stadsdichter van Hengelo zit er bijna op. De gemeente is op zoek naar een enthousiaste opvolger van Reinier de Rooie. Iemand die actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen in de gemeente van poëtische kanttekeningen voorziet. Vanaf 1 april gaat de zoektocht naar zijn opvolger van start. Tot uiterlijk 15 mei kunnen kandidaten voor het stadsdichterschap hun gedichten insturen.
Donderdag 7 juni wordt bekendgemaakt wie de nieuwe stadsdichter van Hengelo wordt.


Kandidaten moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de nieuwe stadsdichter minimaal 18 jaar oud zijn en nauw betrokken bij de stad Hengelo. De stadsdichter krijgt als opdracht jaarlijks meerdere gedichten te schrijven over gebeurtenissen in de stad. Het reglement en meer informatie staat op de websites www.hengelo.nl en www.bibliotheekhengelo.nl.


De procedure
Bibliotheek Hengelo organiseert op verzoek van de gemeente de verkiezing van de nieuwe stadsdichter. Deelnemers aan de verkiezing moeten het volgende doen:

  • Schrijf één gedicht rond het thema Hengelo in woord en beeld!
  • Schrijf zeven gedichten naar eigen inzicht.
  • Schrijf in een brief waarom u denkt dat u de stadsdichter van Hengelo moet worden.

Het reglement kan hier worden gedownload.


Wie wil meedingen naar het stadsdichterschap, moet de acht gedichten uiterlijk 15 mei 2012 sturen naar: 
Bibliotheek Hengelo, t.a.v. Diane Wevers, Postbus 846, 7550 AV Hengelo. 
Of stuur de gedichten per mail naar d.wevers@bibliotheekhengelo.nl 


Verkiezing stadsdichter op 7 juni 2012
De jury kiest uiteindelijk drie kandidaten, die zich op 7 juni 2012 presenteren voor publiek in Bibliotheek Hengelo. De jury bestaat uit Reinier de Rooie (stadsdichter Hengelo),  Erik Hoekstra (inkoper Boekhandel Broekhuis), Raoul Boer (directeur Rabotheater), Simone Roerink (theatercoach) en Femke Nales (journalist en schrijfdocent). 
Deze jury bepaalt op 7 juni ook wie van de drie kandidaten zich voortaan stadsdichter van Hengelo mag noemen. De nieuwe stadsdichter wordt aangesteld voor een periode van twee jaar.
Meer informatie over het programma van de avond volgt nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten