donderdag 7 juni 2012

Wie wordt de derde stadsdichter van Hengelo??


De termijn van de tweede stadsdichter van Hengelo, Reinier de Rooie, zit er bijna op. De namen van de twee genomineerden voor Stadsdichter Hengelo zijn bekend. Dinsdag 22 mei heeft de jury twee genomineerden gekozen die in aanmerking komen om de tweede stadsdichter van Hengelo op te volgen. De namen van de genomineerden zijn Marijke Agterbosch en John Heymans. In totaal kwamen 4 inzendingen binnen. De andere inzenders waren Ko Norderisk en Henk Eillert.

Donderdagavond 7 juni kiest de jury de nieuwe Hengelose stadsdichter. Vanaf 20.00 uur start de feestelijke avond in Bibliotheek Hengelo. Tijdens deze avond nemen we ook feestelijk afscheid van de tweede Hengelose stadsdichter, Reinier de Rooie.

Programma
Marijke Agterbosch en John Heymans mogen op het podium van de bibliotheek laten zien wat ze waard zijn. De jury Simone Roerink (theatercoach), Femke Nales (journalist), Raoul Boer (directeur Rabotheater), Reinier de Rooie (stadsdichter van Hengelo) en Erik Hoekstra (Boekhandel Broekhuis) beoordeelt niet alleen het poëtische gehalte van de gedichten maar ook de voordrachten. De muzikale intermezzi verzorgt We’re smoking. Een akoestisch duo bestaande uit Robin Breukers en Nico Streutker dat vele ‘evergreens’ en ‘golden oldies’ ten gehore brengt. De verkiezingsavond wordt gepresenteerd door Greetje Wijnholds.

Bekendmaking nieuwe stadsdichter
Tijdens de avond zelf beslist de jury uiteindelijk wie van de genomineerden twee jaar lang de titel Stadsdichter van Hengelo mag dragen.  De voorzitter van de jury maakt rond 21.30 uur de uitslag bekend.
Iedereen is van harte welkom. Inloop vanaf 19.45 uur met muziek. De toegang is gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten